Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

VVV huist in het DNA van iedere Venlonaar

[su_youtube_advanced url="https://youtu.be/l_18e9xB2Og" width="400" height="260"]

[su_youtube_advanced url="https://youtu.be/5EleaEkIa3w" width="400" height="260"]

Over ruim een maand opent VVV-Venlo het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De eerste wedstrijd sinds vier jaar op eredivisieniveau. Bijna iedereen uit Venlo en omgeving weet wel een aantal fameuze anekdotes op te lepelen uit de rijke historie van de club. Elke generatie heeft een eigen reeks herinneringen die telkens opnieuw weer terugkeren.

Daarom werkt een groep bekende Venlonaren de komende weken mee aan een speciale promoactie. In diverse videoclips vertellen zij onder andere wat een bezoek aan stadion De Koel zo bijzonder maakt. Want de geschiedenis van VVV vormt ook meteen een essentieel onderdeel van de historie van Venlo. Denk aan de legendarische sneeuwwedstrijd tegen Ajax, de promotie op de Wageningse Berg, het fenomeen Honda, de doldwaze doelpuntenmaker Maurice Graef, de telkens weer terugkerende overwinningen tegen regerend landskampioen Feyenoord. Het zijn slechts enkele voorbeelden uit de afgelopen decennia waar veel Noord-Limburgse voetbalsupporters telkens weer graag aan terugdenken. En iedereen weet dat een bezoek aan een thuiswedstrijd van VVV meer is dan een potje voetbal. Het gaat om sfeer, beleving en emotie."

Behalve de reeks bekende Venlonaren zijn ook diverse oud-spelers en ex-trainers van de club bij deze bijzondere actie betrokken. Zij blikken in korte documentaires terug op de mooie tijd die ze in stadion De Koel mochten ervaren. Deze promoactie is een vervolg op de succesvolle serie clips die supporters Rob Buchholz en Leon Vrijdag eerder dit jaar rondom de Limburgse derby VVV-MVV maakten. Het zorgde mede voor een uitverkocht stadion, maar vooral voor een positieve sfeer rondom de club. Bij de Venlose eredivisionist zijn ze dan ook bijzonder content met de nieuwe serie video’s. "Je weet natuurlijk nooit wat precies het resultaat van deze actie was, maar feit is wel dat iedereen in Venlo over die video’s en dus ook over de wedstrijd sprak," zo laat Marijn Bouten van de afdeling Marketing en Communicatie bij de club weten. "Wij zijn er in ieder geval erg blij mee. Het is een actie bedacht door supporters en waar veel mensen die VVV een warm hart toedragen aan meewerken. Dat maakt deze promoactie zo uniek en de mensen in de regio voelen dat."

Waarom kiezen bekende Venlonaren er voor om mee te doen met deze actie? Sef Derkx is duidelijk in zijn mening. "VVV schuilt toch in het DNA van iedere echte Venlonaar? In de stad is in de afgelopen decennia al te veel moois verdwenen. Maar deze club en dit unieke traditionele voetbalstadion zijn er nog steeds. Dat moeten we koesteren. Daar moeten we trots op zijn." Ook andere bekende gezichten delen de mening van Derkx. "Laat die Koel volstromen. Iedereen die er ooit bij was, weet hoe mooi het dan hier kan zijn," zo klinkt het eensgezind."

Ook oud-trainer Frans Körver was direct te porren om een bijdrage te leveren aan deze bijzondere videoserie. "De supporters in het stadion zijn telkens weer belangrijk voor het succes van VVV. Man, de spelers van Ajax, Feyenoord, PSV en al die andere clubs moeten dadelijk weer zeven kleuren stront schijten als ze die befaamde trap aflopen. De sfeer kan hier zo fantastisch zijn. Dat hebben supporters in het verleden bewezen en dat kunnen ze komend seizoen opnieuw bewijzen. Dus kom allemaal naar De Koel. Een kolkend stadion is een belangrijk onderdeel van een onvergetelijke middag of avond. Deze hechte groep spelers, de staf, maar iedereen binnen de club verdient dat. Dan gaan we gezamenlijk opnieuw geschiedenis schrijven."

[su_spacer]

Tekst: Rob Buchholz

Fotografie/video: Leon Vrijdag

  1. lei simons Reply

    Ik ging met miène pap al veur d’n oorlog noar de Kraal. Bin now 84 en volg VVV nog altièd. Toch kan ik mich neet ontrekken aan heimwee noar de cult figuren die VVV had. Ik neum d’r ein paar. De Roèie van Holthuuzen. Berke Schreurs. D’n Boy van Joesten, D’n Belling(Jeuke Sijbers), Jan Klaassens, Gijsje Nas,Herman Teeuwen, Bartje Carlier, Jan Schattorje, Pietje Goebbels, Willie Heger, De Grièze van Heger,Leon Dekkers,Spiko, Hans Sleven, Tusveld.Keeper Brinkman. enz enz allemaol jong oet Venlo of Oet de buurt. Niks mièr van euver. JOAMER, Heb zelf nog gespeult met Coy Koopal en Jan Klaassens.

Plaats een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.