Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Unieke producten voor de echte Venlonaer

Unieke producten voor de echte Venlonaer

La Taberna de Venloo Grande speelt met tijdelijke collectie in op Vastelaovesgevoel

Opmerkelijk Design Coffee and More heeft na bijna drie jaar een prominente plek in de Venlose binnenstad weten te veroveren. Toch gooit eigenaar Herman Poels in de weken voor Vastelaovend het roer tijdelijk om. Speciaal voor de meest joeksige daag van ut jaor staan deze weken diverse bijzondere producten centraal die betrekking op Vastelaovend of Venlo hebben. Speciaal voor iedereen die zijn of haar stad een warm hart toedraagt.

Om deze Pop-up store nog meer cachet te geven, ondergaat Opmerkelijk speciaal voor deze dagen ook een naamsverandering: La Taberna de Venloo Grande. Hoe is dit idee ontstaan? Herman Poels kan het eenvoudig verklaren. "Josje Wolters en haar zoon Sef van Just for Fun Productions verkopen in deze tijd van het jaar al vanaf het begin Vastelaoves gerelateerde producten: schmink, hoedjes, kwasten, sjablonen et cetera. Dat was telkens weer een groot succes. En dat is natuurlijk logisch. In Venlo is bijna iedereen in de maanden januari en februari met Vastelaovend bezig. Afgelopen najaar ben ik daar over na gaan denken en uiteindelijk hebben zij mij geïnspireerd om daar op in te haken."

Poels maakte het nieuws op de 11e van de 11e wereldkundig en nam in diezelfde periode met een aantal vooraanstaande Venlose ontwerpers en ondernemers contact op. "Josje en Sef hebben een deel van de winkel in gebruik en ik dacht: waarom bied ik niet meer mensen die kans? De Venlonaar is terecht dol op zijn stad en veel producten die Venloos gerelateerd zijn verkopen als de bekende zoete broodjes." Wie de winkel aan de Nieuwstraat bezoekt, ziet dan ook een heel scala aan opmerkelijke producten voorbijkomen. Poels leidt ons door zijn zaak en geeft overal tekst en uitleg. Direct in het oog springend zijn de ambachtelijk gemaakte Steel Silhouetten van Sven Smit. Liefhebbers kunnen kiezen uit zowel het stadswapen als het stadhuis, maar ook de skyline van Venlo. Maar wie Vastelaovend zegt, zegt natuurlijk vooral kleding. Zo ontwerpt Loes Henssen bontgekleurde jassen en maakt Annemie Holla jassen waarin teksten van echte Vastelaovendleedjes zijn verwerkt. "Ze heeft speciaal hiervoor contact opgenomen met de kinderen van Frans Boermans en gevraagd of ze zinnen uit zijn liedjes op de jassen mocht verwerken. Dat was geen enkel probleem." Bekende kreten als Festina Lente, As de sterre dao baove straole en Zing nog ens zijn op de handgemaakte jassen te vinden.

Verder zijn de bontgekleurde staeke van Lillianne en Désirée Wevers hier verkrijgbaar. Lenie Rood levert kussens met daarop historische foto's uit het rijke verleden van de stad en de karakteristieke schetsen van Albert Kiefer zijn in de winkel van Poels verkrijgbaar op canvasdoeken of als foto. Het is slechts een klein onderdeel van de complete Venlose collectie die in La Taberna de Venloo Grande verkrijgbaar zijn. Winkelen is echter tegenwoordig meer dan kopen. Dat het aspect beleving steeds meer centraal staat, weet Herman Poels als geen ander. "We organiseren daarom bijvoorbeeld een workshop cartoon tekenen voor kinderen. En mensen mogen komende dagen via een speciaal bord komen prinsenpoulen. Wie wordt de nieuwe hoëgheid van Jocus? De winnaar mag natuurlijk een leuke prijs in ontvangst nemen. Tevens zullen er optredens plaatsvinden van echte Venlose artiesten, maar eigenlijk is iedereen van harte welkom om zelf op de piano hun eigen favoriete vastelaovesleedjes te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat er regelmatig unieke momenten in de zaak gaan plaatsvinden."

A Propos. La Taberna de Venloo Grande. Hoe ben je op die opmerkelijke naam gekomen? "Ik ben dol op de Venlose Vastelaovesleedjes. Een van mijn absolute favorieten is Festina Lente. Ik wilde graag een naam in die stijl; in het Latijn. Zeker omdat nu het Jocusmuseum hier recht tegenover mijn zaak gevestigd is. Het moest iets worden met Groot Venlo en Taberne, wat winkel betekent. Zo werd het dus de winkel van Groot Venlo: La Taberna de Venloo Grande. Na de Vastelaovend gaan we weer gewoon verder onder de naam Opmerkelijk, Design, Coffee and more. Maar ik weet zeker dat diverse echte Venlose producten ook dan gewoon hier nog verkrijgbaar zijn. Een aantal is namelijk tijdloos en niet direct verbonden aan de Vastelaovend."

[su_spacer]

Tekst: Rob Buchholz

Fotografie: Leon Vrijdag

  1. wiel poels Reply

    Gaaf stukje text.Zulke Reklame kann een zo aparte winkel wel grbruiken. Dat er nog vele van zulke speciale winkels in Venlo mogen komen. Dan komen ook de mensen wer met plezier inkopen.

Plaats een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.