Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Wie zijn de makers van Venloos Verleden

De basis voor Venloos Verleden werd in het najaar van 2013 gelegd in café Central in de Venlose binnenstad. Twee oud klasgenoten van de middelbare school spraken hier op een ochtend af om eens te praten over van alles en nog wat. Uit de gesprekken bleek dat er een wederzijdse interesse was om iets op internet te gaan doen met de passie voor Venlo, de stad waar beide geboren en getogen zijn. Diverse ideeën passeerden de revue en na heel wat ochtenden en avonden vergaderen viel het kwartje definitief en werd besloten om de rijke historie van Venlo te gaan belichten. In november 2014 werd het eerste verhaal gepresenteerd en was een nieuw medium geboren.

Wie is Rob Buchholz?

Journalist,
Kind van de Venlose binnenstad,
Luisteraar en genieter van muziek én het gesproken woord

Venlo is mijn verleden, heden en toekomst. De geschiedenis van Venlo is de geschiedenis van mijn familie en dus vooral ook van mijzelf. Mijn ouders en grootouders hebben op diverse plekken in het centrum gewoond. Dus bij iedere voetstap in iedere buurt van Venlo-stad hoort een verhaal. Mijn verhaal, maar vooral dat van alle Venlonaren. Die verhalen wil ik horen. Niet alleen om mijn achtergrond en geschiedenis beter te begrijpen, maar vooral om op te schrijven en door te vertellen aan de generatie van nu en die van de toekomst.

Wie is Leon Vrijdag?

Venlonaar, fotograaf,
Bewonderaar, kunstenaar,
en bovenal levensgenieter

Het is moeilijk onder woorden te brengen waar mijn liefde voor Venlo vandaan komt. Ja, ik ben er geboren en getogen. Maar is dat de enige reden? Nee, ik denk het niet. Het is de geschiedenis van de stad, de eigen cultuur, de inwoners en het authentieke wat Venlo zijn kleur en karakter geeft en mij ‘gruuëts’ maakt op mijn stad. Venloos Verleden is voor mij een ideale combinatie om mijn liefde voor fotograferen en Venlo te combineren.