Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Alles heej is VVV!

[su_youtube url="https://youtu.be/xP8iqZz-pKM"]

Op naar een volle Koel, op naar het kampioenschap

En wat hebben we een aantal jaren geleden allemaal geklaagd, gezeurd of op z’n plat Venloos gezegd ‘genaöld op VVV. En misschien was dat ook wel terecht. Maar uiteindelijk blijft het wel ons VVV. Een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de stad en de regio. De club die zowel bij tienduizenden Venlonaren als ook vele duizenden liefhebbers uit de omgeving in het DNA verankerd zit. Met pap mei nao De Koel. Vele generaties zijn daar mee opgegroeid. Het was logisch om naar het voetballen te gaan, echter om welke reden dan ook lijkt het niet meer vanzelfsprekend te zijn. Maar ons doel is: De Koel moet weer vol. Met 8.000 supporters als twelfde man achter VVV!

De club draait voor het tweede jaar mee in de top van de eerste divisie. Na de fraaie tweede plaats van het afgelopen seizoen, met vaak aantrekkelijk voetbal, staat de ploeg van trainer Maurice Steijn nu echt bovenaan en lijkt een nieuw kampioensschap - en dus promotie naar de eredivisie - dichterbij dan ooit. Het is tijd dat het chagrijn rondom de club verdwijnt, er moet een positieve flow door Venlo en omgeving gaan. Een bezoek aan de Koel moet weer gewoon worden. Voor supporters van toen die om welke reden dan ook zijn weggebleven, maar zeker ook voor nieuwe generaties. Voetbal blijft de populairste en meest besproken sport en hoe trots mag je zijn om over een betaald voetbal organisatie binnen je stad te beschikken. Een club die landelijk bovendien altijd op veel sympathie kan rekenen.

Daarom zijn wij als makers van deze website nu een actie begonnen. Een actie met goedkeuring van VVV-Venlo. Wij zijn met een camera de stad ingegaan en hebben diverse bekende Venlonaren en ondernemers benaderd om een clipje op te nemen. Een clip waarin ze hun enthousiasme voor de club aantonen en dat gevoel ook vooral willen delen met de rest van Venlo en omgeving. Wat ons in positieve zin verbaasde was de bevlogenheid van de deelnemers en de waardering die we kregen voor deze actie. Bijna iedereen wilde belangeloos meewerken, bedacht vaak zelf leuke en grappige manieren om zich in de diverse video’s te presenteren. We kregen te horen: "Kom straks of morgen maar terug, ik ga wat leuks verzinnen." Anderen ontwikkelden ter plekke een act. Kapsters maakten zich voor de spiegel nog mooier. De sjaal ging om, de vlag werd als decoratie gebruikt. En bij het bedenken van de invulling voor de clip verscheen bij iedereen een lach op het gezicht. Want iedereen wilde vooral dat stadion De Koel weer volstroomt. En bijna iedereen wist wel een legendarische anekdote, herinnering of moment op te noemen waarom VVV zo belangrijk is voor de stad. Het stadion moet op weg naar het kampioenschap vol zitten, bij iedere thuiswedstrijd weer. En als het gaat om sfeer en beleving creëren; wie kan dat dan beter dan wij Venlonaren? Een stad met zoveel creatieve geesten, feesten en evenementen moet ook in staat zijn om iedere twee weken De Koel in een compleet gekkenhuis te veranderen. Decennialang hebben we dat bewezen. Avé VVV ! Scheiven drek ! Laat het Koelgejoel weer terugkeren. Op welke manier dan ook. De kampioenschappen van 1993 en 2009 zijn in vele geschiedenisboeken van de stad terug te vinden. De promoties van 1976, 1985, 1991 en 2007 zijn onvergetelijk. Daarnaast zijn er zoveel andere legendarische wedstrijden in De Kraal of in de Koel gespeeld; mensen praten daar decennia later nog steeds over. Ook deze groep spelers kan met steun van een bomvol stadion geschiedenis gaan schrijven. Een succesverhaal waar iedere Venlonaar onderdeel van kan en wil zijn.

Dus kom op. Door onze actie te waarderen en steunen, steunen jullie vooral VVV, de club van Venlo en omgeving. Te beginnen op zondag 22 januari. VVV tegen MVV. Niet zomaar een wedstrijd. Een derby! Een topper! Maar vooral de El Classico van het zuiden. Wint VVV ook deze wedstrijd dan kunnen de banden voor het joeksmobiel langzaamaan worden opgepompt.

De komende anderhalve week gaan wij al die filmpjes delen. Van bekende Venlonaren en van de vele ondernemers. Het zijn stuk voor stuk gave, unieke, grappige en hartverwarmende clips. Maar beperk je niet tot het kijken van de video’s. Kom vooral naar De Koel. Op zondagmiddag 22 januari om 14.30 tegen MVV, maar ook bij al die andere thuiswedstrijden op weg naar promotie, op weg naar het kampioenschap!

Hup VVV

[su_spacer]

Tekst: Rob Buchholz

Video: Leon Vrijdag

Plaats een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.